Новини
ТРЯБВА ЛИ ОСТЕОПОРОЗАТА ДА СЕ ЛЕКУВА С МЕДИКАМЕНТИ?

Остеопорозата се дължи на намаляване на костната минерална плътност (bone mineral density- BMD). Остеопорозата е един от големите проблеми на световното здравеопазване. Тя най-често повишава риска от фрактури на гръбначните прешлени, бедрото и китката, както и на другите кости.

продължава>
 
ПРЕДПАЗВАНЕ НА СТОМАХА ПРИ ЛЕЧЕНИЕ НА АНТИРЕВМАТИЧНИ ЛЕКАРСТВА

Основен принцип при ревматичните заболявания е “лекувай ставното възпаление и болката, но защити стомаха”. Нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) са наи- често прилаганите лекарствени средства в ревматологията.

продължава>
 
ЗАЩО И ДНЕС ПОДАГРАТА Е ЗЛЕ ЛЕКУВАНА?

Подаграта e oписана още от Хипократ (460-370 пр.Хр.). Причините за възникването й и болестните й прояви са много добре проучени. Заболяването се дължи на отлагане на кристали от мононатриев урати избирателно в ставните и околоставните структури.

продължава>
 
НОВ ПОДХОД ПРИ ЛЕЧЕНИЕТО НА РЕВМАТОЛОГИЧНИЯ АРТРИТ

През 1987 година са публикувани широко използваните до днес международно приети критери на ACR (American College of Rheumatology) за клинична диагноза на ревматоидния артрит (РА). Те съществено допринасят и днес за постигане на единство при поставянето на точна диагноза РА.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Край >>

Joomla SEO by AceSEF